Program hösten 2020

Nedladdningsbart program Hösten 2020

Besök på Nygrans gård

Nygrans gård ligger i Kolmårdens djupa skogar, bara ett stenkast från Bråviken. Där odlar Christel Guillet i harmoni med den omgivande naturen, bl.a. olikagrönsaker men också växter, träd och buskar. Här finns djur, som är en källa tillglädje men också en del av växtföljden och en rätt på menyn efter det att de levtett bra liv. ”Kan jag producera olika växter ihop och producera både mer ochbättre mat samtidigt som jorden blir bördigare?” En fråga som vi säkert får svarpå, då Christel kommer att guida oss på gården. På gården finns också engårdsbutik.

Du kan läsa mer på www.nygran.se.

Begränsat antal deltagare. Anmälan till Ann-Cathrine Simmingsköld senast
fredagen den 7 augusti. Nyköpings Trädgårdsförening står för kostnaden.
Samåkning är att föredra om ni vågar, det finns inte så många parkerings-
platser. Meddela om ni vill samåka samtidig som ni anmäler er.

Tid: Måndagen den 10 augusti kl. 18.00
Plats: Nygran 2, 611 92 Nyköping. (Kvarsebovägen, 2 km från Nävekvarn)

Växt och Trädgård

Så klart ses vi som vanligt på Växt och Trädgård för att inspireras inför lök- och höstplantering. För ett säkert arrangemang kanske vi delar upp oss små grupper ute och inne och cirkulerar.

Ingen anmälan men endast för medlemmar. Vi får 20% rabatt på växter, 10% på övrigt (ej verktyg)

Tid: Tisdagen den 15 september kl. 18.15

Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping

Äpplets dag vid Henningslunds fruktodling

Välkommen att besöka Sussies fruktodling som nu är tre år gammal. Här finns även en stor torparträdgård med grisar, höns och bin, försäljning och fika.

Äpplets dag arrangeras i samarbete med Föreningen Sörmlandsäpplet.

Med hänsyn till pandemiläget kommer anmälan behövas. Vidare info kommer på föreningens hemsida och via mail. Se även www.henningslund.se.

Tid: Söndagen den 27 september kl. 12.00 – 16.00

Plats: Henningslund, 611 98 Vrena

Kransbindning med glögg

Petra Karlsson kommer återigen till Bryggeriet och hjälper oss göra kransar till advent. Halmkrans, snören och naturmaterial (gran- och enris, mossa) ingår i deltagaravgiften på 100:-. Övriga dekorationer tar du med dig själv.

Max 20 deltagare.

Anmälan till Ann-Cathrine Simmingsköld senast onsdagen den 18 november.

Tid: v. 48. Datum och tid meddelas senare.

Plats: Bryggeriet, Behmbrogatan 5, 611 34 Nyköping

Grötfest

Vi träffas som vanligt i Oppebykyrkan för en grötafton. Nykokt risgrynsgröt och goda smörgåsar med julskinka och ost är vad som väntar. Och naturligtvis en kopp kaffe med pepparkaka därtill.

Sussie Lundgren kommer att berätta om sin äppelodling.

Anmälan till Ann-Cathrine Simmingsköld senast söndagen den 6 december.

Tid: Tisdagen den 8 december kl. 18.30.

Plats: Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Nyköping

Har du inte egen bil eller möjlighet att själv ordna skjuts för att kunna delta i någon programpunkt, så är du välkommen att kontakta någon i styrelsen.