Program hösten 2020


Nedladdningsbart program Hösten 2020


Besök på Nygrans gård

Nygrans gård ligger i Kolmårdens djupa skogar, bara ett stenkast från Bråviken. Där odlar Christel Guillet i harmoni med den omgivande naturen, bl.a. olikagrönsaker men också växter, träd och buskar. Här finns djur, som är en källa tillglädje men också en del av växtföljden och en rätt på menyn efter det att de levtett bra liv. ”Kan jag producera olika växter ihop och producera både mer ochbättre mat samtidigt som jorden blir bördigare?” En fråga som vi säkert får svarpå, då Christel kommer att guida oss på gården. På gården finns också engårdsbutik.

Du kan läsa mer på www.nygran.se.

Begränsat antal deltagare. Anmälan till Ann-Cathrine Simmingsköld senast
fredagen den 7 augusti. Nyköpings Trädgårdsförening står för kostnaden.
Samåkning är att föredra om ni vågar, det finns inte så många parkerings-
platser. Meddela om ni vill samåka samtidig som ni anmäler er.

Tid: Måndagen den 10 augusti kl. 18.00
Plats: Nygran 2, 611 92 Nyköping. (Kvarsebovägen, 2 km från Nävekvarn)


Växt och Trädgård

Så klart ses vi som vanligt på Växt och Trädgård för att inspireras inför lök- och höstplantering. För ett säkert arrangemang kanske vi delar upp oss små grupper ute och inne och cirkulerar.

Ingen anmälan men endast för medlemmar. Vi får 20% rabatt på växter, 10% på övrigt (ej verktyg)

Tid: Tisdagen den 15 september kl. 18.15

Plats: Växt och Trädgård, Spelhagsvägen 4, Nyköping


Äpplets dag vid Henningslunds fruktodling

Välkommen att besöka Sussies fruktodling som nu är tre år gammal. Här finns även en stor torparträdgård med grisar, höns och bin, försäljning och fika.

Äpplets dag arrangeras i samarbete med Föreningen Sörmlandsäpplet.

Med hänsyn till pandemiläget kommer anmälan behövas. Vidare info kommer på föreningens hemsida och via mail. Se även www.henningslund.se.

Tid: Söndagen den 27 september kl. 12.00 – 16.30

Plats: Henningslund, 611 98 Vrena

Utöver visningen av Sussis fruktodling erbjuder vi denna dag även flera andra attraktioner:
– Sortbestämning av äpplen med Anette Isacsson, pomolog och fruktodlare från Östergötland. Om du har träd med frukt som du inte vet vilken sort det är så har du nu möjligheten att få klarhet. Plocka 4-6 äpplen runt om i trädet och ta med dem till Anette som försöker hjälpa till att bestämma vilken sort det är.
– Demonstration av lieslåtter med Jörgen Olsson, trädgårdsmästare och mästare i lieslåtter som både kan lära ut hur man slår med lie och som också har fina liar till försäljning. Passa på!
– Dessutom har Nyköpings biodlare en visningsbikupa och Nyköpings trädgårdsförening är på plats och berättar om sin verksamhet.

Sist men inte minst – till försäljning finns förstås ÄPPLEN från Henningslund men även äppelmust, äppelmos och honung. Och så självklart kommer där även att finnas fika att köpa – både kaffe och kaka.

OBS! Evenemanget är barnvänligt och kostnadsfritt och öppet för alla men måste FÖRBOKAS! För att förhindra smittspridning kommer vi detta år släppa in ett begränsat antal besökare på Henningslund vid 3 tillfällen: kl 12.00-13.30, kl 13.30-15.00 och kl. 15.00-16.30.

Boka plats genom att mejla katarina.stenberg@sv.se senast fredag 25 september. Ange VILKEN TID ni vill komma, kl 12, kl 13.30 eller kl 15.00, ange också namn och personnummer på samtliga deltagare samt kontaktuppgifter d v s mejladress och
telefonnummer till den som ansvarar för bokningen.


Inställt! På grund av Covid 19 måste vi tyvärr ställa Kransbindningen.

Kransbindning med glögg

Petra Karlsson kommer återigen till Bryggeriet och hjälper oss göra kransar till advent. Halmkrans, snören och naturmaterial (gran- och enris, mossa) ingår i deltagaravgiften på 100:-. Övriga dekorationer tar du med dig själv.

Max 20 deltagare.

Anmälan till Ann-Cathrine Simmingsköld senast onsdagen den 18 november.

Tid: v. 48. Datum och tid meddelas senare.

Plats: Bryggeriet, Behmbrogatan 5, 611 34 Nyköping


Inställt! På grund av Covid 19 måste vi tyvärr ställ in grötfesten i år.

Grötfest

Vi träffas som vanligt i Oppebykyrkan för en grötafton. Nykokt risgrynsgröt och goda smörgåsar med julskinka och ost är vad som väntar. Och naturligtvis en kopp kaffe med pepparkaka därtill.

Sussie Lundgren kommer att berätta om sin äppelodling.

Anmälan till Ann-Cathrine Simmingsköld senast söndagen den 6 december.

Tid: Tisdagen den 8 december kl. 18.30.

Plats: Oppeby kyrka, Sturevägen 5, Nyköping


Har du inte egen bil eller möjlighet att själv ordna skjuts för att kunna delta i någon programpunkt, så är du välkommen att kontakta någon i styrelsen.